وردپرس و افزونه: بحران هویت!
بدون پلاگین، وردپرس سادهتر از چیزیه که نیازهای صاحب سایت یا حتی یه بلاگر معمولی رو جوابگو باشه. اگرچه افزونهها، وردپرس رو بهینه، مدرن و کاراتر میکنن اما این دقیقا شروع یه داستان پر از استرسه: از افزونه استفاده کنم یا نه؟
ریشهی این وسواس که خیلیا رو سر دوراهی افزونه و کد قرار داده توصیهی معروفیه که تو اکثر پستهای مربوط به بهینهسازی و افزایش سرعت وردپرس دیده میشه:
از افزونههای کمتری استفاده کنید!
اعتقاد بیش از حد به این جمله باعث شده تا بعضی دوستان حتی برای شکلکهای یاهو هم به جای استفاده از پلاگین دنبال کد دستی باشن یا قید خیلی از افزونههای کاربردی و ارزشمند رو بزنن و برای تعداد پلاگینها سقف تعیین کنن. در هر صورت بحثیه که همیشه پابرجاست و برای خودش موافق و مخالف زیادی داره.
من موافقم:
فشار میارن: کم نیستن افزونههایی که دیتابیس رو حجیم میکنن یا به منابع سرور فشار میارن و بهتره تو استفاده ازشون تجدید نظر کرد. آمارگیر Cystat و انواع پلاگینهایی که تعامل زیاد از حدی با دیتابیس دارن یا بیرویه Cron Job میسازن میتونن منشا بحران باشن.
کند میکنن: پردازش کد افزونهها ساخت اولیهی صفحات رو به تعویق میندازه و لود فایلهای جاوا اسکریپت و استایلشون بارگذاری سایت رو کند میکنه. گوگل هم که نشسته فقط سرعت رو اندازه گیری میکنه: ۱۰۰۱، ۱۰۰۲،…!
ناسازگارن: نمونهی بارزش افزونه جلالی که بارها تو انجمن وردپرس فارسی بخاطرش تاپیک زده شد که با بعضی پلاگینها تداخل داره یا بعد از انتقال به هاست جدید فعال نمیشه. Bulletproof Security هم که با نصب وردپرس تو زیردامنه مشکل داره. از این دست مشکلات زیاد برای هممون پیش اومده.
خیلی هم موافق نیستم:
همه رو به یه چوب نمیشه روند: بعضی از افزونهها فقط تو شرایط و جاهای خاص فعالیت میکنن و اینجوری نیست که رو سرعت و کارایی کل بخش مدیریت یا خود سایت تاثیر گذار باشن. مثلا ادیتور Tinymce Advanced یا پلاگینهایی که ازشون برای اسکن کردن موارد امنیتی استفاده میشه.
سود بعضیا بیشتر از ضررشونه: درسته که یه پلاگین کش مقداری رم و سی پی سو مصرف میکنه اما وقتی به نتیجهی کار نگاه کنیم باید بگیم: نوش جونش! پلاگینهایی مثل Smushit یا Dynamic Image Resizer حجم مصرفی هاست رو کاهش میدن، کار پرفشار برش و ایجاد اندازههای مختلف تصویر رو کمتر میکنن و سرعت لود سایت رو افزایش میدن! با این اوصاف بازم بخاطر افزونه بودن باید کنار گذاشته بشن؟
گاهی راهی نیست: میشه پلاگین سئو نصب نکرد؟ میشه اما کیه که از SEO چشمپوشی کنه؟ آیا همهی پوستهها خودشون برای این کار بهینهسازی شدن و نیازی به افزونه نیست؟ اصلا افزونه جلالی هیولا، چکار میشه کرد الا استفاده از پلاگین Iranian Calendar که اونم جوابگوی کار همه نیست؟
تست بگیرین: به گواهی Pingdom Tools با ۳۵ افزونه فعال سرعت لود این وبلاگ قابل قبول و اکثرا زیر ۲ ثانیهست.
هدفم از نوشتن قسمت اول داستان وردپرس و افزونه که احتمالا از خوندنش خسته شدین رد یا اثبات چیزی نبود. تنها امیدوارم در این مورد اینجا یا هر جای دیگهای بحث و نظرات مختلف ارائه بشه تا انتخاب بهتری داشته باشیم.
به نظر من استفاده از افزونه هیچ مشکلی نداره اصلا افزونه ها ساخته میشن تا کمبود های وردپرس رو پرکنن ولی در انتخاب افزونه ها نیز باید دقت کرد
کلا خوشم اومد!
محسن جان میشه افزونه SEO Friendly Images و All In One SEO Pack با هم استفاده کرد؟
یعنی مشکلی نداره و نیاز هست که با این افزونه تصاویر رو بهینه کرد
مرسی
بله آقا وحید هیچ مشکلی ندارن با هم.
عالی بود مرسی
سلام.
اگه می شه افزونه هایی که سایت تازه وارد ازشون استفاده می کنه رو تو یه پست کامل معرفی کنین. هر چی باشه شما یه عمر با وردپرس زندگی کردین و قطعا بهترین ها رو استفاده کردین.
ممنون
سلام آقا رضا. استفاده از افزونهها بستگی به موضوع و کارکر هر سایتی دراه و نمیشه به همه توصیهشون کرد.
عنوان را که در آخرین ارسالهای سیاره دیدم مطمئن شدم مطلب خودت است.
محسن جان تازگیها تیترهایت امضایت شده. (F)
برقرار باشی
سلام نصور جان. ممنون که منو میخونین (f)
واقعا از بعضی افزونه ها نمی شه گذشت. «با ۳۵ افزونه فعال سرعت لود این وبلاگ قابل قبول و اکثرا زیر ۲ ثانیهست» ثابت می کنه که اگه اول افزونه ها رو بشناسیم و براساس نیاز نصبشون کنیم مشکلی پیش نمی آد.
ممنون از این پست پر از افزونه کاربردی! خیلی دوست داشتم تو یه پست افزونه های واجب بعد از نصب وردپرس رو معرفی کنید (F)
(Y)
با تمامی نوشته هات حال می کنم آقا محسن! (Y) (Y)
چه حالی می کنن شاگردای شما 🙂
سلام علیرضا جان خیلی مخلصم. امروز از دستم راحت شدن 😉